Funcions

Festes

 

És important celebrar junts, tot allò que ens permeti gaudir d'una estona de gresca !.

Totes les festes tenen una motivació i preparació prèvia. Tots els nens i nenes hi participen en la mida que els hi permet la seva edat .

També són un motiu per gaudir de la màgia dels diferents "personatges" que formen part del món infantil : els gegants, la castanyera, el Tió ,els Reis,...

En aquestes ocasions , guarnim l'escola i les classes segons el motiu de la celebració, i tots els nens i nenes hi participen d'una manera força activa !

En les festes sempre contem amb la participació dels pares.

 

FESTES POPULARS:


La finalitat d'aquesta activitat, és ajudar als nens i nenes a conèixer la tradició, la llengua i la cultura del seu país. Comencem el mes de setembre , amb la nostra pròpia Festa Major. Tenim gegants i caps grossos confeccionats a l'escola , i tots ballem i cantem disfressats de castellers. El novembre ens porta la Castanyada. La castanyera ens porta castanyes torrades i els més grans fan el taller dels panellets. El desembre està ple d'activitats tradicionals : guarnir l'escola, rebre el tió de Nadal, donar-li menjar perquè ens porti sorpreses, representar els Pastorets, fer "cagar"el tió, donar-li la carta a S.M. el Rei Blanc i el dinar de Nadal. El mes de febrer arriba S.M. Carnestoltes. Cada classe prepara les seves disfresses i fem una gran ballada per estrenarles. Els més grans fan el taller de les coques de llardons Quan marxa en Carnestoltes, arriba l'avia Quaresma, que perd una cama cada setmana. Els més grans celebren la seva arribada amb el taller de bunyols de Quaresma. L'abril ens porta la diada de St. Jordi. Cada classe confecciona el seu conte, i ho celebrem amb una petita fira de llibres i venda de roses . Els més grans fan de venedors en el racó de la botiga. Al maig, la Fira de St Ponç. Fem melmelades i les tastem . Arriba el juny, i el curs escolar s'acaba. Tots plegats preparem una Festa de comiat on els més grans fan una Cantata i acabem tots , pares , mestres i nens, menjant xocolata.

 

FESTES D'ANIVERSARI:


Cada nen i cada nena , té un dia en que és el personatge més important de la classe : el dia del seu aniversari. Els pares porten un pastis a l'escola i es celebra la festa a la classe amb els companys. Ballem, expliquem la seva "petita història", i se li fa entre tots una gran corona. Aquell dia , ell/a és el protagonista !